el en

ΚΕΦΙΡ ΥΓΙΕΙΑΗ Υγιεία ήταν αρχαιοελληνική θεότητα, κόρη του Ασκληπιού, και της Ηπιόνης θεότητα κάθε καθαρού πράγματος τόσο του σώματος όσο και του καθαρού πνεύματος. Ωστόσο, ενώ ο Ασκληπιός συνδέεται άμεσα με την θεραπεία των ασθενειών, η θεά συνδέθηκε με την πρόληψη των ασθενειών και τη διατήρηση της κατάστασης της υγείας. Κατά τη μυθολογία αδελφές της ήταν η Πανάκεια, η Ιασώ η Ακεσώ (Ασκληπιάδες) και η Αίγλη.

Το 2007 ορμώμενοι από την επιθυμία μας να φτιάξουμε τρόφιμα καθαρά χωρίς χημικά και τεχνητά συστατικά σεβόμενοι την σοφή παράδοση και φτιάχνοντας τα όπως θα τα κάναμε στο σπίτι μας ξεκινήσαμε να παρασκευάσουμε παραδοσιακά και λειτουργικά τρόφιμα που σκοπό έχουν να προσφέρουν κάτι σε όλους μας και να συμβάλουν στην προαγωγή της καλής υγείας του σώματος μας. Από τα τόσα τρόφιμα με αμέτρητα πρόσθετα θέλαμε να δώσουμε ξανά σε όους αυτό που μας ανήκει, δηλαδή τρόφιμα ποιοτικά βγαλμένα από το παρελθόν μας και φτιαγμένα για το διατροφικό μέλλον όλων μας.


Έτσι προέκυψε και το όνομα της εταιρείας μας για να μας θυμίζει διαρκώς τι πρέπει να κάνουμε και να μην παρεκκλίνουμε από τον αρχικό μας στόχο και αυτό που εκφράζει η ΥΓΙΕΙΑ (θεότητα κάθε καθαρού πράγματος).

Τα προϊόντα μας φτιάχνονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας 700 τ.μ. στον δρυμό Θεσσαλονίκης χρησιμοποιώντας μόνο ελληνικό γάλα, πρώτες ύλες και υλικά συσκευασίας από μικρές ελληνικές εταιρείες όπως εμείς.

Για την παραγωγή των προϊόντων μας εφαρμόζουμε συστήματα ελέγχου ποιότητας HACCP και ISO και η δυναμικότητα συσκευασίας φτάνει έως τα 2000 τεμάχια/ώρα.


ΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΧΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΥΓΙΕΙΑ ΚΕΦΙΡ παράγει στον Δρυμό Θεσσαλονίκης από το 2006 λειτουργικά τρόφιμα και αποτελεί παράδειγμα πρωτοπορίας καινοτομίας και ποιότητας.

Δημιουργούμε πρώτοι νέα προϊόντα που προσφέρουν σε όλους και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Σας ευχαριστούμε και δεσμευόμαστε ότι πάντα θα παράγουμε πρωτοπόροι με τον ίδιο τρόπο υψηλή ποιότητα χωρίς συντηρητικά, χωρίς τεχνητά πρόσθετα, χωρίς ψηλά γράμματα με αληθινούς κόκκους κεφίρ και με τα καλύτερα υλικά, λειτουργικά τρόφιμα που προσφέρουν σε όλους και βελτιώνουν την λειτουργία του οργανισμού.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΙΡ ΥΓΙΕΙΑ


ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Ο Δρυμός είναι κωμόπολη που ανήκει στο δήμο Ωραιοκάστρου και παλιότερα στον Δήμο Μυγδονία ( Μυγδονία θα πει “νερότοπος” και κατ΄επέκταση “εύφορη γη”) και βρίσκεται στο νομό Θεσσαλονίκης O δήμος περιλάμβανε τις Κοινότητες: Λητής (έδρα του δήμου), Δρυμού και Μελισσοχωρίου. Έχει συνολική έκταση 99.031 στρέμματα, πληθυσμό 3.191 κατοίκους (απογραφή 2001) και υψομετρο 200μ..

Από τα αρχαία ευρήματα της περιοχής, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως η κατοίκηση στο χώρο αυτό άρχισε τη Μεσολιθική Εποχή (9.000 π.Χ.-7.000 π.Χ.). Πρώτοι κάτοικοι της περιοχής ήταν οι Πελασγοί. Αργότερα, εμφανίστηκαν οι Μύγδονες από τη Θράκη. Κατά τη μυθολογία, το όνομά τους το πήραν από τον Μύγδονα, γιο του θεού Άρη και βασιλιά της Φρυγίας.

ΚΕΦΙΡ

ΚΕΦΙΡ

ΚΕΦΙΡ

Στη θέση του σημερινού χωριού, και σύμφωνα με αρχαίες επιγραφές, υπήρχε η πόλη “Χαράκωμα” (190 π.Χ.-79 π.Χ.), κοντά στον οικισμό της αρχαίας πόλης “Λητή” (από τη Λητώ, μητέρα του θεού Απόλλωνα). Την περίοδο της Τουρκοκρατίας, το χωριό κατοικείται μόνο από χριστιανούς και πληρώνει φόρο στους Οθωμανούς, το 1862 είχε 199 σπίτια. Μετά τη λήξη των Βαλκανικών Πολέμων, το χωριό εντάσσεται στο Ελληνικό Κράτος και το 1918 χαρακτηρίζεται ως Κοινότητα. Σε έγγραφο-διαθήκη του 1314 (βρίσκεται στη Μονή Χιλανδαρίου-Αγίου Όρους) το χωριό αναφέρεται με το όνομα Δρυμίγκλαβα. Το όνομα “Δρυμός” δόθηκε στον οικισμό το 1918 και οφείλεται στα πολλά πλατάνια και το νερό.