Το σώμα των γυναικών μπορεί να είναι ταυτόχρονα ευαίσθητο αλλά και δυνατό, απλό αλλά ταυτόχρονα πολύπλοκο και όλα αυτά την ίδια στιγμή ταυτόχρονα. Για προφανείς λόγους, μια γυναίκα έχει να ασχοληθεί με μια σειρά από διαφορετικές και μοναδικές ανάγκες υγειονομικής φροντίδας χωριστά από τους άνδρες. Το γυναικείο σώμα μπορεί να κάνει θαύματα όπως του τοκετού και του θηλασμού, αντιμετωπίζει όμως και μεγάλες ορμονικές διακυμάνσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής της, καθώς και μια σειρά από λοιμώξεις που μπορεί να κυμαίνονται από ενοχλητικές έως και απειλητικές για τη ζωή. Ευτυχώς, μια σειρά από αυτά τα θέματα μπορεί να προληφθεί ή ακόμα και να θεραπευθεί με φυσικά, προβιοτικά τρόφιμα … όπως το Υγίεια Κεφίρ!

Τι είναι μια μόλυνση μυκήτων;

Πρώτα απ ‘όλα, αν υποπτεύεστε ότι έχετε μια μόλυνση μυκήτων ή έχει διαγνωστεί, να μην είστε στενοχωρημένοι. Αυτές οι λοιμώξεις είναι πολύ συχνές – περίπου το 75% των γυναικών θα έχει μία στη διάρκεια της ζωής τους.

Μια μικρή ποσότητα των μυκήτων είναι πάντα στον κόλπο?

Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά όταν οι μύκητες υπεραναπτύσσονται, μπορεί να προκαλέσουν μία μόλυνση. Μία από τις πιο συνήθεις αιτίες πίσω από αυτό το είδος της υπερανάπτυξης είναι τα αντιβιοτικά. Φυσικά, όλοι μπορεί να χρειάζονται αυτά τα φάρμακα από καιρό σε καιρό για να βοηθήσει με οτιδήποτε από το λαιμό μέχρι στην πρόληψη της λοίμωξης μετά από επέμβαση. Καθώς τα αντιβιοτικά κάνουν καλά τη δουλειά τους βγάζοντας έξω τα κακά βακτηρίδια από το σώμα, μπορούν επίσης να βγάλουν έξω και τα καλά βακτήρια που κρατούν σε ισορροπία την χλωρίδα.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Εάν πάσχετε από τα παρακάτω συμπτώματα, θα πρέπει να προγραμματίσετε μια συνάντηση με το γιατρό σας για να σας εξετάσουν για πιθανές μολύνσεις:

  • • ιδιαίτερη φαγούρα μέσα και γύρω από τον κόλπο.Metronidazole_Vaginal_Gel
  • • κάψιμο, ερυθρότητα και οίδημα του κόλπου και του αιδοίου.
  • • Πόνος κατά την ούρηση ή κατά τη συνουσία.
  • • Ένα παχύ, λευκό, άοσμο κολπικό έκκριμα.

Διάφοροι παράγοντες όπως τα αντιβιοτικά, το άγχος, η έλλειψη ύπνου, οι κακές διατροφικές συνήθειες (συμπεριλαμβανομένων ακραία ποσά ζαχαρούχων τροφίμων) και οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια περιόδων σας μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε αυτές τις ενοχλητικές λοιμώξεις.

Ποιες είναι οι συμβατικές θεραπείες;

Πολλοί γιατροί θα συνταγογραφήσουν ένα αντιμυκητιακό φάρμακο, που μπορεί να είναι σε μορφή κρέμας, δισκίου ή υπόθετο. Ο γιατρός μπορεί επίσης να συνταγογραφήσει μια δόση ενός φαρμάκου που ονομάζεται φλουκοναζόλη με λήψη από το στόμα.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το κεφίρ;

Το Κεφίρ είναι ένας φυσικός τρόπος για να κρατήσετε τη μικροχλωρίδα (γνωστή και ως καλά βακτήρια) στο έντερο. Το κεφίρ είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το τυπικό γιαούρτι, διότι τα συγκεκριμένα στελέχη acidophilus και lactobaccillus που περιέχονται πραγματικά βοηθούν την προώθηση αυτών των καλών βακτηριδίων. Όταν οι άνθρωποι έχουν περισσότερο κεφίρ στη διατροφή τους ή τα προβιοτικά συμπληρώματα ή συμπληρώματα διατροφής με προβιοτικά σε αυτά, υπάρχει μια μείωση των περιστατικών σε κολπική φαγούρα, μυκητιάσεις και γενικά για σε ζητήματα ανοσοποιητικού συστήματος.

Μερικά άλλα γυναικεία ζητήματα υγείας που μπορούν να επωφεληθούν από το κεφίρ;

Η γιατρός Alyson Lippman, RN εργάζεται στο Νοσοκομείο Prentice Γυναικών στο Northwestern Memorial Hospital στο Σικάγο και βλέπει ασθενείς με κολπικά θέματα υγείας. Για τις έγκυες γυναίκες, κυρίως, ένα βακτηρίδιο που ονομάζεται Ομάδα Β Beta Strep, το οποίο ζει φυσιολογικά στον κόλπο και το ορθό έντερο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά τη διάρκεια ενός φυσιολογικού τοκετού. «Υπάρχουν πιθανότητες για τη διοχέτευσή του στο μωρό, όπου μπορεί να είναι επιβλαβής και να προκαλέσει μόλυνση,» Η Lippman λέει. Το πρωτόκολλο ζητά από όλες τις έγκυες γυναίκες να κάνουν εξετάσεις σε 36 εβδομάδες κύησης. Αν υπάρχει υπερανάπτυξη, μια γυναίκα θα λάβει IV αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια της κύησης. Όπως συζητήθηκε σε αυτό το άρθρο, τα αντιβιοτικά μπορούν να κάνουν μια γυναίκα επιρρεπείς σε μυκητιάσεις. Η Lippman, ως νέα μητέρα και η ίδια, πήρε acidophilus κάψουλες σε όλη την εγκυμοσύνη της, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει να κρατήσει την ομάδα Β Beta Strep υπό έλεγχο, μειώνοντας την ανάγκη για IV αντιβιοτικά, αλλά λέει οι γυναίκες μπορούν να πίνουν, επίσης, κεφίρ ή γιαούρτι («πιθανώς κεφίρ είναι καλύτερο επειδή περιέχει περισσότερα προβιοτικά », λέει) για να αποφευχθεί η υπερανάπτυξη Strep.

Μια άλλη σχετική με την εγκυμοσύνη ανησυχία τόνισε η Lippman: μολύνσεις μπορούν να εμφανιστούν στο στήθος και να περάσει από και προς την μητέρα από το παιδί της. Λαμβάνοντας τακτικά προβιοτικά, μειώνει τον αρχικό κίνδυνο να αποκτήσει μια μόλυνση.

Κοιτώντας το παρελθόν της αναπαραγωγικής ηλικίας, σε ηλικίες 40 ετών και άνω, πολλές γυναίκες αρχίζουν να εισέρχονται σε μια φάση, γνωστή ως περιεμμηνόπαυση, κατά την οποία κολπικά θέματα υγείας μπορεί να είναι πιο πιθανό να παρουσιαστούν. Εξαιτίας αυτού, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρηθεί το επίπεδο των καλών βακτηρίων αυξημένο, για να βοηθήσει την απαλλαγή και τη γενική δυσφορία του κόλπου, από λοιμώξεις. Ως βοήθεια συνιστάτε ένα φλιτζάνι κεφίρ την ημέρα.

Ελπίζουμε να απολαύσετε το πλούσιο σε προβιοτικά ρόφημα -κεφίρ- και να το πιείτε στην υγεία σας!