Πατήστε στις πιο συνήθης ερωτήσεις για το κεφίρ και μάθετε !

 • Τι είναι το κεφίρ;

  Κεφίρ είναι ένα ζυμούμενο προβιοτικό ρόφημα παρόμοιο σε γεύση και υφή σε πόσιμο γιαούρτι, καθώς και από γάλα που έχει υποστεί ζύμωση με καλλιέργειες κεφίρ. Καταγόμενο πριν από 2000 χρόνια στα βουνά του Καυκάσου, όπου πολλοί άνθρωποι ζουν πολύ περισσότερο από 100 χρόνια-το κεφίρ έχει συνδεθεί με έναν μακρύ κατάλογο από οφέλη υγείας. 

 • Πόσο χρόνο διατηρείται το κεφίρ φρέσκο μετά το άνοιγμα;

  Τα Κεφίρ ΥΓΙΕΙΑ θα πρέπει να καταναλώνονται πριν από την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στο μπουκάλι, ανεξάρτητα αν έχει ανοίξει ή όχι αρκεί να μην έχετε προσθέσει κάτι μέσα. 

 • Γιατί το κεφίρ ΥΓΙΕΙΑ είναι τόσο πηκτό;

   Το κεφίρ ΥΓΙΕΙΑ δεν περιέχει καθόλου πρόσθετο νερό ούτε οτιδήποτε άλλο για αραίωση. Είναι αυτούσιο όπως μοναδικά το φτιάχνουμε γι΄ αυτό και θέλει να ανακινήσετε πολύ καλά πριν την χρήση. 

 • Μπορώ να προσθέσω κάτι άλλο μέσα στο κεφίρ ΥΓΙΕΙΑ;

   Βεβαίως. Μπορείτε να προσθέσετε είτε μέλι, φρούτα, νερό για να το κάνετε πιο αραιό αν έτσι σας αρέσει.

 • Ποια είναι τα προβιοτικά;

  Τα προβιοτικά, τα οποία στην κυριολεξία σημαίνει «ευεργετικό για τη ζωή,» είναι ζωντανές καλλιέργειες που παρέχουν οφέλη για την υγεία πέρα από τη βασική διατροφή. Οι ερευνητές έχουν μελετήσει εκτενώς τα βακτήρια και τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν πολλά στελέχη των βασικών ωφέλιμων βακτηρίων που δίνουν την ικανότητα να προωθηθεί η υγιής λειτουργία του γαστρεντερικού. Το ΥΓΙΕΙΑ κεφίρ περιέχει 7 – 10000000000 CFU της 10ης στελέχη των βακτηρίων.

 • Γιατί το κεφίρ μερικές φορές έχει πάρα πολύ αψιά γεύση, διοξείδιο του άνθρακα,είναι όξινο, αφρώδες, ή έχει δάγκωμα, πάνω στη γλώσσα ;

  Το ΥΓΙΕΙΑ κεφίρ περιέχει ζωντανές και ενεργές καλλιέργειες, έτσι έως ένα μικρό βαθμό κάθε μπουκάλι κεφίρ και από την μια μέρα στην άλλη κάθε μέρα να είναι διαφορετικό.

  Το Κεφίρ περιέχει ένα στέλεχος, που δημιουργεί διοξείδιο του άνθρακα CO2, και όταν αυτό είναι περισσότερο κάνει διάφορα στην αίσθηση. Αυτό είναι που κάνει και το Κεφίρ ΥΓΙΕΙΑ μοναδικό και πιο υγιεινό από τα περισσότερα γιαούρτια ή παρόμοια προϊόντα. Μερικές φορές αυτή η πίεση μπορεί να είναι πιο δραστήρια από άλλες φορές και δημιουργούν αυτή την αφρώδη αίσθηση. Επιπλέον, η συνοχή των προϊόντων μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το χρονικό διάστημα που πέρασε από την μέρα την οποία παρήχθη.

  Όλα αυτά σημαίνουν ότι η προβιοτικές καλλιέργειες Κεφίρ είναι ενεργές και λειτουργούν και ότι δεν υπάρχουν σταθεροποιητές στο προϊόν μας . Αυτό δεν σημαίνει ότι το προϊόν είναι χαλασμένο ή επιβλαβές με οποιοδήποτε τρόπο. Το αλλοιωμένο κεφίρ έχει πραγματικά πικρή γεύση, και είναι πολύ σπάνια λόγω της μοναδικής διαδικασίας παραγωγής. Στη συντριπτική πλειοψηφία του χρόνου, το προϊόν πρέπει να έχει παρόμοια γεύση, ωστόσο, παράγοντες όπως η θερμοκρασία έχουν επίδραση στο ποσό των προβιοτικών και στην δραστηριότητά τους. Όταν το μπουκάλι εκτεθεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες , υπάρχουν περισσότερα προβιοτικά καθώς πολλαπλασιάζονται όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία.

  Σε κάθε περίπτωση, και όπως συμβαίνει με κάθε προϊόν, αν δεν σας αρέσει η γεύση, για οποιονδήποτε λόγο, θα πρέπει να είναι σε θέση να επιστρέψει το μπουκάλι για να το κατάστημα για την επιστροφή του. Μπορούμε επίσης να στείλουμε ένα δελτίο αντικατάστασης. 

 • Ποιος μπορεί να ωφεληθεί από το ΥΓΙΕΙΑ κεφίρ;

  Ο καθένας! Ιδιαίτερα:

  • Καταναλωτές με συνείδηση υγιεινής διατροφής

  • Τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

  • Οι έγκυες, οι θηλάζουσες γυναίκες

  • Ηλικιωμένοι

  • Παιδιά 

 • Το ΥΓΙΕΙΑ κεφίρ περιέχει αλκοόλ;

  Όχι. Έχουμε διαμορφώσει το Κεφίρ μας να μην περιέχει καθόλου αλκοόλ, έτσι ώστε να είναι ασφαλές για όλη την οικογένεια, παιδιά, έγκυες γυναίκες κ.λπ.

 • Τα προβιοτικά επιβιώνουν όταν καταψύχονται;

  Τα ζωντανά προβιοτικά, όπως αυτά των προϊόντων ΥΓΙΕΙΑ Κεφίρ, επιβιώνουν όταν είναι κατεψυγμένα. Όταν καταψύχονται, «πάνε για ύπνο» ή παραμένουν αδρανή. Μόλις τα καταναλώσετε, γίνονται ενεργά και μπορούν να παρέχουν όλα τα πλεονεκτήματα των καλλιεργειών σε ψυγεία κεφίρ.

 •