Το Κεφίρ μπορεί να παράγεται από τη ζύμωση του γάλακτος … αλλά περιέχει διαφορετικά βακτήρια του γαλακτικού οξέος! Στην πραγματικότητα, το κεφίρ περιέχει βακτηρίδια γαλακτικού οξέος που δεν βρίσκονται στο γιαούρτι. Πράγματι μπορεί να ονομάζεται γιαούρτι το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση με Lactobacillus bulgaricus βακτήρια και Streptococcus thermophilus, αλλά αυτό μπορεί να βρεθεί σε πολλά άλλα προϊόντα ζύμης.

Αντ ‘αυτού, το κεφίρ περιέχει τις δωδεκάδες διαφορετικών τύπων βακτηρίων και ζυμών του γαλακτικού οξέος που είναι σε θέση να φθάσουν στα τμήματα του εντέρου όπου τα βακτήρια γαλακτικού οξέος του γιαουρτιού δεν φτάνουν.

 

Τα ένζυμα στο γιαούρτι επιτρέπουν να χωνευτεί εύκολα, αλλά μόνο αυτό. Τα ένζυμα που βρίσκονται στο Κεφίρ μπορούν να αποικίζουν το παχύ έντερο και βοηθούν την πέψη των άλλων τροφίμων, όχι μόνο του κεφίρ. To κεφίρ περιέχει ζύμες βακίλους σε αντίθεση με την γιαουρτομαγιά που επιτρέπουν την καταστροφή των άλλων βλαβερών βακίλων στο έντερο και επίσης έχει την ιδιότητα να κολλά στο εντερικό τοίχωμα δημιουργώντας ένα είδος φράγματος. Οι κόκκοι του κεφίρ είναι μικρότεροι από εκείνους του γιαουρτιού και κατά συνέπεια είναι πιο εύπεπτο.

mpoukalia

data